Openingsdans op maat en fitbride

OPENINGSDANS OP MAAT & FITBRIDE

SOORTEN OPENINGSDANSEN

Een bijzondere manier om de feestavond te openen en jullie huwelijk alvast goed te vieren. Dé openingsdans waarmee je het feest begint. Vroeger was het vooral traditie om een Engelse wals te dansen, maar tegenwoordig kun je alle kanten op en er een spectaculaire openingsdans van maken. Iedereen inclusief jullie zelf verrassen met een dans die nog jaren bijblijft! Ik vertel je hier welke soorten openingsdansen je eventueel kunt kiezen voor de mooiste dag van jullie leven.

Een openingsdans bomvol energie

Jullie openingsdans hoeft dus niet een klassieke, langzame dans te zijn. Je kunt de avond ook knallend openen. Vooral als je wat zenuwen hebt kan het fijn zijn om samen te swingen! Dan ben je ook minder bezig met de mensen om je heen en alle starende ogen.

Bij een energieke dans kun je denken aan de Salsa, Rumba en de cha cha cha. Dansen met veel snelle en korte bewegingen. Ook is het makkelijker bij een snelle dans op opzwepende muziek om te improviseren. Niemand die het doorheeft dat jullie wat danspassen zijn vergeten. Daarnaast zijn familie en vrienden ook makkelijker mee te nemen in de dans op gezellige muziek. Die staan zelf ook mee te doen en raken enthousiast door de positieve vibes. Een energie openingsdans is dus op meerdere vlakken een goed idee.

Intieme, klassieke dans

Een intieme dans is natuurlijk een mooie manier om jullie huwelijk te starten samen. Even een moment voor jullie alleen. Maar een intieme dans kan dus ook spectaculair gebracht worden. Met een dans als de foxtrot waarbij je lange en vloeiende passen uitvoert, kun je veel liefde en passie kwijt. De foxtrot lijkt een beetje op de wals en kan je misschien afschrikken als je geen expert bent op dansgebied. Maar haal er dan wat passen uit en maak het je eigen! Een openingsdans hoeft dus niet flashy te zijn, je kunt ook gewoon openen met een intiem moment met elkaar.

Een sexy dans

Bij een sexy dans denk je waarschijnlijk aan de tango, of aan de salsa. En gelijk heb je! Wat een heerlijke soorten dansen. Vol met passie, snelle bewegingen en sexy moves. Het mooie aan deze dansvormen is dat je ook kunt improviseren. Als je de verbondenheid met elkaar maar laat zien en ook echt geniet van elkaar. Niemand die doorheeft dat het geen officiële tango pasjes zijn. 

Wel goed om te weten dat bij de tango en salsa de man leidt. (als jullie een man-vrouw koppel zijn uiteraard) Verder is het goed om naar jullie eigen stijl te kijken. Bij welke bewegingen voelen jullie je op je gemak? Snelheid, soepel in de heupen en lekker veel bewegen met je armen zijn wel typerend voor de Salsa. Een mooie dans voor als je er meteen een goede workout uit wilt halen dus.

Soorten openingsdansen om écht indruk te maken

Als je indruk wilt maken op familie en vrienden, en natuurlijk ook je schoonfamilie, kun je er wat extra lifts in gooien. Hoe gaaf als je in de lucht getild wordt wat niemand aan ziet komen. Of als je elegant achterover gegooid wordt waarbij je even snel je publiek aankijkt. Een bruiloft om nooit te vergeten! Voor jullie zelf natuurlijk ook. Dat is het belangrijkste.

Uit alle soorten openingsdansen kiezen wordt makkelijker als je weet wat jullie willen uitstralen, wat het beste bij jullie past en op wat voor soort muziek jullie willen dansen. Vergeet even dat alle ogen straks op jullie gericht zijn en ga genieten van het voorproces en alle voorbereidingen voor de grote dag.

Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken? Neem dan een kijkje bij mijn diensten en pakketten. Gaan we er samen voor zorgen dat jullie de avond knallend openen!

Ken jij iemand die gaat trouwen? Schrijf je dan in als affiliate partner. Je ontvangt voor elke klant die je naar me doorstuurt een mooi bedrag.