Openingsdans op maat en fitbride

OPENINGSDANS OP MAAT & FITBRIDE

Hoe kun je je openingsdans zelf voorbereiden

Je openingsdans voorbereiden

Een belangrijk en misschien wel 1 van de meest gevreesde momenten van de trouwdag; de openingsdans. Die wil je goed voorbereiden. Want al je vrienden en je hele familie gaat jou je kont zien schudden op de dansvloer. En of je nou graag in de spotlights staat of niet, voor iedereen is dit spannend. Je wilt dat het perfect gaat, je wilt alle pasjes onthouden en je wilt er van genieten. Dat is heel wat druk, laten we eerlijk zijn. Dan kun je maar beter vast beginnen met plannen.

Jullie openingsdans samen voorbereiden

De openingsdans voorbereiden gaat een stuk makkelijker als jullie allebei in it to win it zijn, zeg maar. Er samen wat moois van willen maken. samen de openingsdans voorbereiden betekent een goede planning maken, een flink to do lijstje in elkaar zetten zodat je niks vergeet en samen de pasjes oefenen. Zie het vooral ook niet als alleen maar dingen die moeten. Het kan bijvoorbeeld ook heel leuk zijn om samen muziek te luisteren en te kijken welke nummers jullie beiden aanspreken. En pakken jullie ook allebei een solo momentje tijdens de dans? Dan is het natuurlijk (toe)lachen tijdens het repeteren. Neem het niet té serieus maar zorg wel dat jullie allebei evenveel op jullie nemen en dat je voldoende tijd reserveert om alles voor te bereiden. Dit scheelt een hoop bruiloft stress.

Veel oefenen

Of je nou met een danscoach aan de slag gaat of dat jullie het helemaal zelf gaan oppakken, je moet sowieso gaan oefenen. Tenzij jullie koning en koningin improvisatie zijn. Maar ook dan is het fijn om ieder geval het één en ander op elkaar af te stemmen. Practice makes perfect zeggen ze en dat is eigenlijk met alles zo. Zeker als je er een dip en een lift ingooit omdat je uit wilt pakken tijdens de dans. Als je veel oefent met elkaar ben je ook veel beter op elkaar afgestemd. Ook als er iets verkeerd gaat tijdens de echte openingsdans. Dan valt het veel minder op omdat het makkelijker wordt te improviseren. Niemand die het doorheeft.

Verzin eerst wat danspasjes voor de eerste helft van het dansnummer. Zorg dat je die helemaal tot in de puntjes kent en ga dan pas door naar het 2de deel. En wees een beetje lief voor elkaar. Als de 1 een wat mindere danser is dan de ander kun je het ook zien als elkaar versterken. Samen maken jullie 1 mooi en perfect geheel.

Genieten van de reis

Dansen is leuk, vergeet dat niet door alle spanning op de bruiloft. Maak er een momentje met z’n 2en van zodat je echt kunt genieten. En tijdens de voorpret geniet je dus meer als je een goede voorbereiding hebt. Hier alvast een kort to do lijstje die je kunt gebruiken tijdens het voorbereiden van jullie openingsdans:

  • Openingsdansmuziek kiezen
  • Oefenruimte zoeken
  • Danscoach zoeken?
  • 1 uur per week oefenen
  • Trouwlocatie bekijken, dansruimte ‘meten’
  • Oefenen in bruidsjurk

Voel je de voorbereidingskriebels? Als je hulp kunt gebruiken van een danscoach om een écht spetterende openingsdans voor te bereiden, klik dan op onderstaande knop. Daar lees je meer informatie over mijn diensten. Spreek ik je snel?