Openingsdans op maat en fitbride

OPENINGSDANS OP MAAT & FITBRIDE

Bruiloft stress verminderen

Hoe kun je bruiloft stress verminderen?

Komt de grote mooie dag er aan, zit je vol met bruiloft stress. Precies wat je niet wilt. Voor de duidelijkheid; het is natuurlijk heel normaal om bruiloft stress te voelen, maar te veel is niet de bedoeling. Dat gaat dan ten koste van de voorpret en het maximaal genieten op je trouwdag. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de stress te verminderen en ervoor te zorgen dat je met een relaxter gevoel naar de bruiloft toe leeft. 

Bruiloft stress verminderen in kleine stappen

Kan je niet nóg meer werk en to do lijstjes aan? Don’t worry, we houden het kort. Met deze simpele stappen kun je al een hoop bruiloft stress verminderen:

 • Neem voldoende rust!
 • Zet je eigen ideeën en voorkeuren op 1 (en die van je partner) en laat je niet gek maken door invloeden van buitenaf
 • Schakel op tijd hulp in
 • Wees niet bang wat werk uit handen te geven. Familie en vrienden zijn er om jou wat verlichting te geven in de voorbereidingen. Maak daar gebruik van 
 • Ga op tijd je openingsdans oefenen
 • Ga ruim op tijd op zoek naar de juiste openingsdans muziek
 • Maak lijstjes voor elk onderdeel van je bruiloft. Dus 1 voor de openingsdans, 1 voor de catering, 1 voor de trouwlocatie etc. En verdeel de to do’s onderling
 • Wees voorzichtig met je suiker inname. Te veel suiker is slecht voor je lichaam en zorgt ervoor dat je meer stress voelt
 • Schrijf de spanning van je af. Journallen is fantastisch om je gedachten van je af te schrijven en het even los te laten
 • Ga samen of in je eentje mediteren
 • Doe elke dag een paar minuten wat ademhalingsoefeningen. Dit zorgt meteen voor een lichter gevoel
 • Kies een ceremoniemeester die met je meedenkt en die veel bereikbaar is in de weken richting je bruiloft

Extra focus op ontspanning

Boek een heerlijk rustgevende massage in de weken voor de bruiloft. Geef jezelf een uitgebreide facial of andere schoonheidsbehandeling. Dan weet je zeker dat je én ontspannen bent én je er extra mooi uit ziet tijdens de bruiloft. Een afspraak bij de kapper, de nagelspecialist of een lange hand- en voetbehandeling. Een ontspannen hoofd zorgt ervoor dat je meer ruimte krijgt voor creatieve ideeën, maar ook voor creatieve oplossingen mocht er toch iets fout gaan in de voorbereidingen van je bruiloft of op de dag zelf. En het is natuurlijk ook goed voor de sfeer in huis. 

Neem allebei een dagje of minimaal 2 dagen vóór de bruiloft vrij zodat je nog even samen kunt zijn en je geen werkstress meeneemt. Zo kun je met z’n tweetjes alle to do’s nog even checken en samen gezonde spanning voelen voordat het zo ver is.

Stress omdat je wilt stralen in je jurk

Misschien ervaar jij heel veel bruiloft stress omdat je zó graag wilt stralen in je mooie witte jurk, maar je nog niet op je streefgewicht zit. Of misschien heb je gewoon geen idee wat je nou wel of niet kan eten in de weken richting de bruiloft en op de dag zelf. Want elke dag keihard knallen in de sportschool om af te kunnen vallen zie je ook niet zitten. En terecht! Want dit is ook niet nodig. Als jij voornamelijk bruiloft stress ervaart vanwege angst of je wel of niet in je jurk past, raad ik je aan een gezond voedingsschema te (laten) maken. Helemaal passend naar het aantal weken dat je nog hebt voordat het zo ver is. En naast dat voedingsschema kun je dan je beweging/sport inplannen. Deze voorbereiding alleen al zal jou een hoop rust geven. 

Weet jij niet hoe een goed voedingsschema en sportplanning er voor jou uit ziet? Laat mij je dan helpen. Ik ben fitcoach voor bruiden en help jou graag aan een gezonde lifestyle, zodat je precies weet wat je moet doen om de beste versie van jezelf te kunnen zijn, op de mooiste dag van je leven.