Openingsdans op maat en fitbride

OPENINGSDANS OP MAAT & FITBRIDE

Een openingsdans choreografie die bij jullie past

Wat is een openingsdans choreografie?

Bij een openingsdans choreografie bedenk je de danspasjes die je een heel muzieknummer lang gaat dansen. Dit kan inclusief knallende lifts zijn, snelle bewegingen en spectaculaire solo’s. Hoe meer je in de openingsdans wilt stoppen, hoe belangrijker de choreografie is. Je hoeft dan niet minuten lang te improviseren en je bent goed op elkaar afgestemd. Een choreografie bedenk je zelf of laat je in elkaar zetten door een professional. Zo kun je een danscoach inschakelen die jou een openingsdans leert die goed bij jullie past.

Zelf een openingsdans choreografie bedenken

Heb je er alle vertrouwen in dat je zelf een mooie openingsdans in elkaar kunt zetten? Dan kun je vast starten met het kiezen van een stijl en een passend dansnummer. Vervolgens zoek je een pasje op wat voor beiden comfortabel voelt. Die ene dansbeweging is een mooie start voor de rest van je choreografie. Want je kunt de rest van de dans er op aansluiten. 

Bedenk ook hoe je de dans wilt openen en sluiten. Langzaam openen en op een sierlijke manier sluiten, of langzaam openen en op een knallende manier eindigen? Kan allemaal. Het mooiste is als je een nummer kiest waarbij je langzame en snelle pasjes kwijt kunt. Dan kom je even op adem, heb je extra tijd om eventueel na te denken over de pasjes en het voelt allemaal niet gehaast.

Een andere manier om de juiste openingsdans choreografie in elkaar te zetten is door echt naar de tekst in het liedje te luisteren. Wat is het verhaal? Dit verhaal kun je dan vertellen door middel van jullie dans. Kijk anders een aantal filmpjes op Youtube, dan kun je vast wat inspiratie opdoen.

Samenwerken met een dansdocent

Als bovenstaande wat ingewikkeld klinkt kan het fijn zijn om samen te werken met iemand met veel ervaring. Zo kun je de gehele choreografie laten maken en hoef je je zelf alleen maar bezig te houden met het leren van de pasjes. Zo wordt het oefenen ook een stuk relaxter. Vaak wordt de dans dan ook opgenomen tijdens het repeteren zodat je die op je eigen gemak nog terug kunt kijken. 

De danscoach geeft jullie beiden een rol tijdens de dans. Wie neemt er bijvoorbeeld de leiding tijdens het openen en sluiten, of zelfs de hele dans? Of willen jullie de leiding afwisselen. Bespreek dit vooral ook met elkaar. Waar jouw dansdocent ook bij kan helpen is jullie samen beter te laten samenwerken. Waar het in het begin waarschijnlijk wat onwennig zal zijn om nieuwe danspasjes te leren, weet de docent dit om te zetten naar een gezellige en fijne danssfeer.

 

Jullie openingsdans leren

Geef jezelf voldoende tijd om een mooie openingsdans choreografie in elkaar te zetten. Bespreek met elkaar wat jullie wensen zijn, wat jullie muzieksmaken zijn en wat voor beeld jullie hebben bij een openingsdans. Wat wil je bijvoorbeeld absoluut niet? Kijk ook naar je mooie trouwjurk en welke bewegingen hierin mogelijk zijn. 

En vergeet vooral niet dat het niet verplicht is om een saaie, traditionele slowdance neer te zetten. Je kunt prima de avond openen met harde muziek, schuddende heupen en een opgetilde draai in de lucht. Sky is the limit, dus beperk jezelf vooral niet!

Toch graag wat hulp bij jullie openingsdans choreografie? Kijk dan bij de informatie over mijn diensten. Gaan we samen werken aan een spetterende dans op jullie mooie dag!