Openingsdans op maat en fitbride

OPENINGSDANS OP MAAT & FITBRIDE

De verschillende dips en lifts van een openingsdans

Wat zijn openingsdans dips en lifts?

Een openingsdans van je dromen zit waarschijnlijk vol spetterende dips en lifts. Waarbij je in de lucht gegooid wordt en af en toe helemaal sierlijk achterover mag leunen, letterlijk. Dit kan op snelle, swingende muziek, maar kan ook prima op klassieke langzame nummers. Wat vooral belangrijk is, is de oefentijd die je hiervoor inplant. Voor alle niet-professionals onder ons; schakel hulp in of neem de tijd je comfortabel te voelen bij deze spectaculaire dips & lifts.

Openingsdans dips leren

Een goede openingsdans dip kan jouw bruiloft gasten zelfs een beetje ontroeren. Een klassieke dans die eindigt in een langzame, mooie dip. Achterover gegooid worden terwijl je nieuwe man je veilig in z’n armen houdt. Wie wilt dit niet? Als bruid is het handig om jezelf niet met een gooi achterover te laten vallen, maar je ook vast te houden met 1 arm aan je bruidegom. Wacht tot je bruidegom stabiel en stevig op de grond staat voordat je samen de dip doet. En als het maar voor 50% lukt is dat natuurlijk prima. Zeker bij een snellere dans werkt dit mooi in de choreografie. Een snelle dip en weer verder met de rest van de routine. 

Lifts oefenen

Een lift is bijna onmisbaar bij een mooie openingsdans. We kennen allemaal de lift in dirty dancing. Hoe gaaf als je dit tijdens de opening van jullie avond kan uitvoeren? Iedereen staat versteld van jullie danskunstjes, want niemand zag dit aankomen. En weet je hoe je deze iets comfortabeler kunt maken? Maak er niet zo’n gigantische sprong van, van meters afstand. Als je de sprong en lift van dichterbij doet heeft de bruidegom meer kracht en stabiliteit om de bruid op te tillen. Zo ben je er zekerder van dat je niet samen het publiek in duikt per ongeluk. 

Een andere manier om een lift in de openingsdans te verwerken is een snelle lift draai. Dus je wordt half omhoog getild, waarbij je bruidegom jouw tegen zich aandrukt. Vervolgens draait hij een rondje terwijl jij in de lucht hangt en naar vrienden en familie lacht. Op die manier rust jouw volledige lichaamsgewicht niet alleen op zijn armen en handen. Dit voelt voor jou ook een stuk fijner én veiliger. Kijk bij het oefenen welke lift beter bij jullie hoort en of het in de rest van de choreo past.

De openingsdans die bij je past

Want dat is wat telt; een openingsdans samenstellen die bij jullie past. Waar jullie je goed bij voelen en waar jullie energie van krijgen. Want die energie gaat er van af spatten. Kunnen jullie daar wel wat hulp bij gebruiken? Als danscoach help ik bruidsparen een openingsdans op maat te leren zodat ze zelfverzekerd de avond kunnen openen. Ik merk dan ook altijd dat het vele oefenen, de danspasjes uitgeschreven zien én op film terugzien, heel erg helpt. Maar of je wel of geen hulp inschakelt, het is hoe dan ook belangrijk dat je iets kiest waar je zin in hebt en wat goed voelt. Niet wat je denkt dat je gasten willen zien.

Wil jij een openingsdans met toffe dips en lifts? Laten we dan samen kijken naar een dans die bij jullie past en waar jullie de avond spetterend mee kunnen openen. Via onderstaande knop lees je meer over mijn pakketten.