Openingsdans op maat en fitbride

OPENINGSDANS OP MAAT & FITBRIDE

5 TIPS; JE OPENINGSDANS VOORBEREIDEN

Waarschijnlijk zijn jullie al aan het zweten voor de openingsdans. De grote dag komt eraan en die mooie opening met zijn 2en waar jullie van dromen.. die moet nog in elkaar worden gezet. Het goede nieuws; je kunt je hier prima op voorbereiden! Dat kunnen jullie met zijn tweeën doen of je kunt er een goede danscoach voor inschakelen. Hoe dan ook, ga stap voor stap naar die spetterende dans toewerken. Ik geef je hier alvast wat openingsdans tips.

1. Je openingsdans plannen

Een planning zorgt voor overzicht en rust in je hoofd. Sowieso is het verstandig om je bruiloft goed voor te bereiden zodat je niks vergeet, maar stop dan ook de danslessen in je planning. En als jullie geen danslessen nemen, plan dan momenten in voor de openingsdans. Improviseren is hartstikke leuk, maar niet als je er stress van krijgt.

Kijk eerst hoe goed jullie nu al kunnen dansen en hoe lang jullie denken ervoor nodig te hebben om iets moois in elkaar te zetten. Je pakt dan elke week een uur of 2 uur om onder andere de muziek te kiezen, de stapjes uit je hoofd te leren en te wennen aan het dansen met elkaar.

decoratie

2. Ga samen op dansles

Als je samen geen mooie openingsdans kunt bedenken of als je wat onhandig bent op de dansvloer, ga dan samen wat danslessen volgen. Je leert samen te werken, je wordt beter in het dansen en je kunt steeds vragen stellen. Ook is het fijn om het iemand voor te zien doen. Je hebt bij dansles ook een stok achter de deur zodat je wekelijks blijft gaan en blijft oefenen. Thuis ben je eerder geneigd uit te stellen en jezelf te demotiveren. Gun jezelf de dans die je voor ogen hebt en daag jezelf uit het van iemand te leren!

3. Voorbereiden door een openingsdans te kiezen die bij je past

En daarmee bedoel ik, kies een openingsdans die bij jullie past. Ga jezelf niet iets aanleren wat bij voorbaat al niet goed voelt. Een openingdans voorbereiden die leuk is om uit te voeren én die je gewoon ook goed ligt, zorgt voor een enorme egoboost. En die verdienen jullie op de mooie dag. Zoek met z’n tweeën uit welke liedjes jullie mooi vinden en vraag elkaar welke voorkeur jullie hebben qua dans. Deze informatie kun je dan doorgeven aan je dansdocent of je kunt er zelf een geschikte choreo op verzinnen. 

4. Practice makes perfect

Niemand kan iets meteen heel goed. Tenzij je er extreem talent voor hebt, maar over het algemeen helpt het enorm om veel te oefenen en te proberen. Door tip 1 als eerst op te pakken geef je jezelf genoeg tijd om veel te dansen en de openingsdans zo in te richten dat je er op de grote dag super comfortabel mee bent. Door het veel te oefenen bouw je ook meer zelfvertrouwen op en leer je elkaar en jullie lichamen tijdens het dansen ook steeds beter kennen.

En voel je je toch nog wat onzeker? Kijk dan samen wat filmpjes op Youtube of op andere kanalen waarbij je wat moves kunt kopiëren. 

5. Geniet van het moment

Vergeet niet dat het proces naar de bruiloft toe ook iets is om van te genieten. Geniet van de openingsdans die je zelf aan het leren bent en van je partner die zijn of haar best doet. Wees dus vooral ook geduldig met elkaar, dan heb je een grotere kans op plezier en op een succesvolle dans op de grote avond. 

Heb je er toch onvoldoende vertrouwen in hebt, schakel je gewoon de hulp in van een dansdocent. Zo werk ik met veel verschillende bruidsparen die soms wel ervaring hebben maar soms ook helemaal niet. Ik zorg ervoor dat je een dans krijgt die bij je past, en waar je je comfortabel bij voelt. Zo krijg je niet alleen openingsdans tips, maar wordt je meteen live tijdens het oefenen geholpen.

Ben je enthousiast geworden van mijn openingsdans tips? Ik hoop het wel! Lees via onderstaande knop meer over mijn Openingsdans op maat diensten.