Geplaatst op Geef een reactie

Openingsdans bruiloft – Waar begin je?

 

Honderden filmpjes kijken op Youtube? Avond na avond oefenen in de woonkamer? Discussies over de muziekkeuze en  nu al gespannen voor de openingsdans?

Dat is echt niet nodig! Met deze drie vragen helpt  Openingsdans op Maat om jullie openingsdans tot een succes te maken!

Preparation is key! Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor je openingsdans.  Een bruiloft plannen kost heel veel tijd en filmpjes op internet kijken ( en deze in de huiskamer na proberen te doen) is niet echt productief.

Fotocredits: Eppel Fotografie

Stel elkaar dan deze drie vragen:

1.Welke dansstijl past bij ons?  Zoek eens op Youtube onder Openingsdans of First dance en kijk welke dansstijlen jullie het meest aanspreken. Heb je een gaaf filmpje gezien van een salsa, een Engelse wals of een openingsdans mix? Zoek hier dan de liedjes bij die je echt tof vindt, ook na 20 x luisteren & oefenen.  Weet je niet welke dansstijl er gedanst wordt in het filmpje? Stuur het door naar ons en we helpen jullie graag! Klik hier!

Of begin met de muziek.  Muziek geeft sfeer en jullie dans staat ( of valt) met de muziek! Het allerbelangrijkste is dan ook om nummers te kiezen die bij jullie passen. Denk aan het liedje wat iets bijzonders betekent voor jullie relatie  of dat ene vette nummer waar je al jaren naar luistert. Check ook onze muziektips

2.Wanneer begin ik met danslessen? Begin op tijd – of je nu veel danservaring hebt of helemaal niets. Op tijd beginnen is super belangrijk , denk circa 4-6 maanden voor de grote dag.  Het menselijk lichaam heeft namelijk gemiddeld 3 maanden (!) nodig om stof eigen te maken en iets automatisch te kunnen doen. Dat geldt ook voor de danspassen voor jullie openingsdans op maat.

In Nederland  trouwen de meeste stellen in de maanden april t/m september. Dat betekent topdrukte bij de dansschool. Neem nu alvast contact op om je lessen te plannen zodat jullie verzekerd zijn van fijne danslessen. Wie weet loopt er nog een leuke kortingsactie!

3. Groepsworkshop(s) of privédanslessen? Waar voelen jullie je fijn bij? In een gezellige groep of met z’n tweeën in een privéles?  Bepaal ook eerst het budget voor de danslessen. Heb je een klein budget of maar heel weinig tijd?  Is de openingsdans meer een moetje dan een must?

Kies dan voor de groepsworkshops!  In een korte tijd leer je de basic moves die je nodig hebt voor een mooie opening voor jullie feest. Ook met een klein budget zijn groepslessen fijn omdat je voor minder geld toch een mooie dans neer kunt zetten! En als je het super leuk vindt of toch nog extra oefening nodig hebt kun je gerust nog een keer meedoen met een andere workshop of een privéles boeken. 

Willen jullie echt uitpakken met een mix dans of een bijzondere choreografie neerzetten? Neem dan privé dansles zodat je in eigen tempo alle stijlen / moves kunt leren die je wilt gebruiken in jullie dans. Privé les werkt ook het beste als je het heel eng vindt om te dansen, als je met vrienden of familie wilt komen of als je meerdere dansstijlen wilt leren.

En nu aan de slag voor een mooie , persoonlijke, openingsdans op maat!

Klik hier om aan te melden voor onze lessen!

Geplaatst op Geef een reactie

Nieuws! Wist je dat..

WIST JE DAT… 

Wij achter de schermen druk bezig zijn met een nieuwe website?  

Gave filmpjes , trailers en foto’s,  informatie over de openingsdans, uitleg over verschillende dansstijlen  en tips over de muziekkeuze kun je hier straks vinden.  Dus houd deze pagina in de gaten!

Tot die tijd kun je ons volgen op :

Instagram,  Facebook, Youtube, Pinterest en Twitter 

Voor Real Weddings, Inspiratie, Tips, Fun facts & meer… Enjoy!

Enthousiast geworden? Ja, ik wil me aanmelden voor een mooie, persoonlijke openingsdans!