Openingsdans op maat en fitbride

OPENINGSDANS OP MAAT & FITBRIDE

Tips voor een gezonde trouwdag

4 tips voor een gezonde trouwdag

Een gezonde trouwdag zorgt voor extra fijn in je vel zitten. Geen opgeblazen gevoel door ongezond eten en te veel suikers tijdens het cocktail drinken. En geen naar gevoel vanwege het uithongeren op de bruiloft, omdat je niet uit je jurk wilt knappen. Want gezond eten kan ook heerlijk zijn! Ik vertel je hier hoe je jouw trouwdag zo gezond mogelijk kunt maken.

Eerste tip voor je gezonde trouwdag

Een voor de hand liggende tip maar hier komt ‘ie; een gezond buffet. Geef je gasten verschillende opties bij het diner, maar zorg dat ze allemaal lekker gezond zijn. Zo vervang je bijvoorbeeld patat uit de frituur voor zoete aardappelfriet. En haal in plaats van zo’n gigantische suikerbom – oftewel bruidstaart, een gezondere kleinere taart. Zoek bijvoorbeeld een catering bedrijf die ook gezonde buffetten verzorgd met veel plantaardige opties. Zo hoef je zelf geen moeite te doen met allemaal moeilijke gezonde recepten (waarschijnlijk ging je sowieso al niet zelf je catering doen) en laat je het aan professionals over. Je kunt dan ook aangeven naar wat voor soort smaken je op zoek bent zodat je daar in ieder geval niet op in hoeft te leveren. 

Tip 2; bruiloft stress verminderen

Een gezonde trouwdag betekent ook weinig tot geen stress voelen. Een goede voorbereiding helpt dan onder andere, want hoe langer jij nog hebt om alles te regelen hoe beter. Het gevoel van weten dat je niks vergeten bent is goud waard en zal jou een hoop stress schelen. Fysiek én mentaal in balans zijn zou 1 van je doelen ‘moeten’ zijn op weg naar de grote dag. Dan zit je tijdens de bruiloft ook beter in je vel. En over ‘moeten gesproken; als het lukt qua werk is het slim om de week vóór de bruiloft vrij te nemen. Even helemaal niks moeten.

En voel je je toch een beetje gestresst op je trouwdag? Neem dan voldoende pauzes tussendoor, ga zitten terwijl je met gasten bijpraat en zorg dat je tussendoor veel water drinkt en voldoende (gezond) eet. Zorg goed voor jezelf, dan maak je ook veel meer bewust mee van deze dag.

Tip 3; genieten heeft prioriteit

Trouwen is 1 van de mooiste dagen van je leven en iets waar je al heel lang naar uitkijkt. Dan wil je er ook het maximale uithalen en maximaal genieten. Zet dat op nummer 1 op je prio lijstje. Positieve energie zorgt voor nóg meer gelukstofjes en zorgt ervoor dat jij in oplossingen kunt denken. Dus mocht er toch iets fout gedaan op je trouwdag, ben je in ieder geval in staat om er beter mee om te gaan. En een gestresste bruid is voor helemaal niemand leuk dus zorg voor wat voorpret samen met je partner en lach wat af op de mooie dag.

Tip 4; gezonde week vóór je trouwdag

De trouwdag zelf kan gezond zijn qua eten en mentale balans, maar je kunt natuurlijk ook al een healthy lifestyle aannemen in de week naar je bruiloft toe. Ook al veel eerder, maar in een week kan er ook een hoop gebeuren. Je kunt er bijvoorbeeld in een week tijd voor zorgen dat je een rustigere buik hebt door licht te eten en stress te verminderen. Je kunt zoveel mogelijk onbewerkte voeding eten, minder koolhydraten, minder suikers en heel veel extra groenten en fruit eten. Sinaasappels zijn een hele goede keuze vanwege de Vitamine C en zalm is weer heel goed vanwege de Omega 3.  Geen crashdieet maar wel bewuster eten. Meer stilstaan bij wat er naar binnen gaat.  Ze zeggen niet voor niets ‘je bent wat je eet’. Nú is de tijd om hier meer aandacht aan te besteden.

Verminder meteen je alcohol en frisdrank inname en zorg dat je elke dag minimaal 30 min tot een uur beweegt. Dat kan ook prima wandelen zijn, de buitenlucht is een mooie bijkomstigheid.

Wil jij al met een gezonde lifestyle beginnen voordat de grote dag er is? Fit en stralend in je trouwjurk passen? Lees dan meer over mijn diensten en wat ik voor je kan doen via onderstaande knop. Lijkt me fantastisch om je te helpen!

GRATIS VOEDINGSDAGBOEK

Ben jij het niet lekker in je vel zitten helemaal zat? Wil de fitbride in jou naar buiten? Schrijf je dan in voor dit gratis voedingsdagboek, zodat je vanaf nu precies weet wat, hoeveel en wanneer je eet en drinkt. Meer inzicht in je levensstijl en patronen!