Openingsdans op maat en fitbride

OPENINGSDANS OP MAAT & FITBRIDE

Afvallen voor je trouwdag

Wil jij afvallen voor je trouwdag?

De grote dag komt eraan, je mooie jurk is gekocht, maar je hebt steeds minder tijd om op je streefgewicht te zitten. In plaats van te genieten van alle voorbereidingen voor de trouwdag, heb je constant stress. Want wat moet je eten en hoeveel moet je sporten? Hoe kun je gezond afvallen zodat het ook op de lange termijn vol te houden is? Afvallen voor je trouwdag hoeft niet alleen maar ellende te zijn. Je kunt er zelfs plezier in beleven. Ik geef je in hier alvast wat tips hoe je er zelf mee kunt starten.

Afvallen voor je trouwdag op een gezonde manier

Afvallen voor je trouwdag op een manier waarbij je lief bent voor je lijf. Want een crashdieet en jezelf uithongeren werkt ook niet goed voor je mentale wellbeing. Zeker niet in zo’n drukke periode waarin je van alles moet organiseren. Gezond genieten, het bestaat. Denk bijvoorbeeld aan de volgende stappen:

Het belangrijke bij bovenstaande stappen is dat je op tijd begint. Als je een kortere periode hebt om af te vallen voor je trouwdag, zul je vaker en meer moeten sporten. Dan kan het fijn zijn als je hulp inschakelt van een professional die precies weet hoe je binnen jouw periode op je streefgewicht komt.

Jezelf extra motiveren

Heb je wel eens gewerkt met affirmaties? Dat zijn woorden/zinnen die je tegen jezelf zegt, meerdere keren op een dag. Bijvoorbeeld bij het opstaan en naar bed gaan. Je hersenen hebben het nodig om iets meerdere keren te horen voordat ze het gaan geloven. Een mooie zou kunnen zijn; ”ik ben een gezonde, fitte bruid, volledig op mijn gewenste gewicht op mijn trouwdag”. Klinkt in het begin misschien wat gek, maar als je dit minimaal 21 dagen volhoudt leer je jezelf een nieuwe gewoonte aan.

Daarnaast kun je je trouwjurk ergens ophangen waar je dagelijks langsloopt. Een extra reminder waar je het voor doet en waarom je wilt volhouden. Beloon jezelf ook vooral bij subdoelen. Daarom zijn die meetpunten tussendoor ook belangrijk. Breek je doel op in kleinere stappen en doelen zodat je niet meteen naar het eindpunt hoeft. Je beloning tussendoor zorgt ervoor dat je weer wat geluksstofjes aanmaakt.

Samen met je partner

Het kan motiverend werken om samen aan het afvallen te werken richting je trouwdag. Als je zelf een dieet volgt terwijl je partner naast je op de bank ligt te snacken, heb je wel heel veel discipline nodig. Spreek uit dat je aan een doel werkt en dat je wellicht samen een andere lifestyle aanhoudt de komende maanden. Doet hij/zij niet mee? Dan zijn er nog genoeg andere opties om toch rekening met elkaar te houden. 

Kun jij wat hulp gebruiken bij het afvallen voor je trouwdag? Neem dan een kijkje bij mijn diensten. Gaan we samen knallen!