Openingsdans op maat en fitbride

OPENINGSDANS OP MAAT & FITBRIDE

Een healthy lifestyle

Een healthy lifestyle heeft realistische doelen nodig

We hebben allemaal wel eens een crash dieet geprobeerd. Snel afvallen, quick fixes om zo snel mogelijk resultaat te zien. Dat gaat helaas gepaard met ongezonde opties. Ineens heel weinig eten is niet goed voor je lichaam, voor je energie en daarbij ook niet voor je mindset. Streng zijn voor jezelf en je lichaam straffen omdat je binnen een week tig kilo’s wilt afvallen werkt niet op de lange termijn. Daarom heb je realistische doelen nodig! Een healthy lifestyle vraagt om een goede voorbereiding, een realistische planning en lief zijn voor jezelf. Zo kun je op een relaxte en gezonde manier alsnog je streefgewicht bereiken. Dus begin je planning met de vraag ‘wat wil je precies’? Hoeveel wil je afvallen? En wanneer is de deadline?

Jezelf belonen voor je healthy lifestyle

Nu je je doelen duidelijk hebt kun je ook gaan inplannen hoe je jezelf beloont zodra je je doelen én subdoelen hebt behaald. De kleine stappen richting je deadline zorgen er namelijk voor dat je het volhoudt en je er plezier aan beleefd. Zo voelt de eindstreep niet te ver en ben je een gewoonte aan het maken van je healthy lifestyle. 

Wanneer is je eerste stap klaar? En hoe ga je dat vieren? Dit kan prima met een ‘cheatday’. Je mag snoepen in een healthy lifestyle, het is niet alleen maar afzien. Gezonde snacks maken met pure chocolade bijvoorbeeld, of een gezonde smoothie met iets extra’s er doorheen. Zoek wat recepten op en plan in wanneer je jezelf ermee mag belonen. Een nieuwe gewoonte en nieuwe patronen aanleren heeft tijd nodig dus is het belangrijk dat je stilstaat bij wat je goed hebt gedaan.

healthy lifestyle

Hoeveel kilo wil je afvallen?

Jij wilt een healthy lifestyle omdat je waarschijnlijk wilt afvallen. Maar daarnaast is het fijn om meer energie te hebben, je fit te voelen, een gezondere huid te hebben, een rustigere buik en nog veel meer. Gezond leven heeft gewoon héél veel voordelen. Misschien ga jij trouwen of heb je een andere gelegenheid waar je fitter voor wilt worden. Kijk dan even hoeveel kilo je wilt afvallen. 

Dan kun je daarna kijken hoeveel calorieën je per dag moet verbranden. Een volwassen vrouw heeft ongeveer 2.000 kcal per dag nodig en een volwassen man 2.500. Je kunt beginnen met 300 kcal per dag minder te eten dan wat je nodig hebt en daarnaast meer te bewegen/sporten. Na een tijd kun je door naar 500 kcal minder te eten.

Lekker sporten

Bewegen is fantastisch voor je lichaam én je hoofd want je maakt er gelukstofjes door aan. Sporten is overigens ook nodig om op een gezonde manier ‘snel’ af te vallen. Bij een healthy lifestyle kan beweging dan ook zeker niet ontbreken. Kijk naar een manier van sport wat jij leuk vindt om te doen, dan houd je het langer vol. Je hoeft echt niet persé naar de sportschol om voldoende aan beweging toe te komen. Dagelijks stevig wandelen, trampoline springen, dansen en fietsen zijn ook opties om calorieën te verbranden. 

Plan het sporten in en ga bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze wandelen. Neem de trap in plaats van de lift. Kijk waar je in je dag meer stappen kunt toevoegen. Je zult zien dat je na een paar weken verschil voelt in hoe makkelijk het je afgaat en in je energie level. 

Voldoende drinken

Een healthy lifestyle betekent ook voldoende drinken. Iedereen weet dit maar het wordt snel vergeten. Het advies is 1,5 – 2 liter water per dag te drinken. Houd een flesje water bij je die je steeds kunt pakken en makkelijk kunt vullen. Deze kun je tijdens het wandelen meenemen en als je gewoon op pad gaat. Water is uiteraard een betere keuze dan frisdrank vanwege de calorieën in suikers. 

Als jij een deadline hebt om af te vallen is het verstandig om voornamelijk gezond te eten met veel groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het liefst geen bewerkte producten, suikers, alcohol en te veel zout. Vul je dit dieet aan met water? Dan zit je helemaal goed. Vergeet niet dat een healthy lifestyle ook voor de langer termijn is en het mooi is als je dit ook na je event/gelegenheid volhoudt. Dat betekent niet dat je nooit meer wat lekkers mag of kan genieten van een glaasje wijn. Het betekent dat je een goede balans vindt en je je gezondheid op de eerste plek zet. 

Ben jij een bruid en wil je gezond afvallen voor je bruiloft? Als fitcoach voor bruiden help ik je graag richting de mooiste dag van je leven.